A Keletiben folyamatosan figyelmeztetnek a tolvajokra. Miskolcon nem teszik? Bár nem figyelmeztetni kellene, hanem fokozottan felügyelni. A vasútőrök ne szotyizzanak, hanem cirkáljanak. Ideje lenne  megszüntetni a Keletiben is az arab seftelést. Illetve a nagyobb pályaudvarokon jó lenne a jegyeken kívúl mást is fokozottan ellenőrizni...

Tisztelt Címett!

Az alábbiakban leírom, mi történt velem 2008.04.06-án a Miskolc Tiszai pályaudvaron.
Ezúton kérem továbbítsák a lehető legtöbb illetékesnek és utazónak.

Korábban szálltam fel a vonatra, indulás előtt 20 perccel 17:28-kor Budapestre induló IC-re, amely rendszerint az első vágányról indul és amelyről tudni kell, hogy a  legnyitottabb peron a pályaudvaron, közvetlenül lehet elérni parkolót, utcát, buszmegállót, aluljárót, sövényt, stb.

A táskámat (kissebb méretű hátizsák) felraktam az ülés feletti tárolóra, pont a fejem fölé, így nem láttam. Alig két-három utas volt  a vagonban. Jött valaki és lepakolt a mögöttem lévő ülésre, nem figyeltem, kit érdekel, ő is felrakta a táskáját és sokáig matatott benne.
Utólag eszméltem, hogy csak úgy tett, valójában az enyémben kotorászott, s mivel kaján kívül semmit nem talált, elemelte a tárcámat és indulás előtt leszállt. A szörnyű az, hogy néhány ezer Ft-on kívül minden irat benne volt (személyi igazolvány, bankkártya, jogsi, TAJ, kártya, stb. azóta bejelentve, letiltva) amiknek utólagos pótlása jelentős idő és anyagi erőforrásokat emészt fel.
Mielőtt tömören marhának neveznének amiatt, hogy minek tartom a hátizsákbn a tárcát, hallottam más utasoktól korábban, hogy ugyanezen a helyen, ugyanebben az időpontban, volt akinek a felakasztott kabátjából lopták el tárcát, másvalakinek laptopot, kistáskát, ugyanitt, ugynígy. Nemrég olvastam az interneten is fórumokban pontosan ezekkel megegyező körülmények között tűntek el dolgok.
A rendőrségen gondolom, csak eggyel több papír az ismeretlen elkövető.
Tehát a miskolci IC tolvaj(-ok) még mindig aktívak, módszerük egyszerű:
1.    A korán felszálló utasok kevesen vannak, nem  feltűnő egy utasnak álcázott "prédára ugró patkány".
2.    Úgy tesz, mint egy sima utas, a kiszemelt mögé ül, nehogy észrevegye és mintha pakolna.
3.    A rövid színjáték után a zsákmányt csendesen felkapja és viszi, mintha az övé lenne, senkinek fel se tűnik és sietősen távozik a másik irányba, mint aki rossz kocsiba szállt.
4.    Még indulás előtt leszáll, nehogy észrevegyék , vagy ha igen, már késő.
Javaslat: olyan helyre állhatna a vonat (8-9)vágány mit csak az aluljáró felől lehet megközelíteni, a lépcsőnél jegyellenőrzéssel (Mint jelenleg a Keletiben)

A Károsult

ui: ha sikerülne elkapni, kínzással egybekötött kivégzését akár személyesen is elvégezném