Nesztek 250 nettó

Eddig három éjszakás műszakban dolgozó fővárosi vasutast gyanúsított meg a rendőrség a Nyugati Pályaudvar rendező pályaudvaráról ellopott nagy mennyiségű gázolaj ügyében. A gyanú szerint a rendszeresen csapolással megszerzett gázolajat saját céljaikra használták.

A nyomozás eddigi adatai szerint a tettesek a pályaudvar egyik üzemében huzamosabb ideje lophatták az üzemanyagot, a csövet takaró zsugorfólia levágásával. A tetten éréskor a gyanúsítottak egyikének autójában nyolc kannában összesen kétszáz liter dízelolajat foglaltak le, majd a házkutatások alkalmával további, hasonló mennyiség került elő - írja a HavariaPress értesülései alapján a HVG.

2008. februárjában elektronikus úton kapott állampolgári bejelentést a rendőrség arról, hogy a Nyugati Pályaudvar területén ismeretlenek gázolajat tulajdonítanak el. A bejelentés ellenőrzése érdekében a nyomozók február 28-án figyelni kezdték a pályaudvar egyik üzeme környékén a dolgozók mozgását: több autót is észleltek, melyekbe több férfi flakonokat, kannákat pakolt be.

A rajtaütésen a rendőrök három főt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Egyikük tagadta a lopást, egy társára viszont terhelő vallomást tett - ez utóbbi férfi pedig elismerte, hogy nyolc üres kannával érkezett a munkahelyére, azzal a céllal, hogy gázolajjal töltse tele azokat. Elmondta, hogy a késő esti órákban a műhelybe beálló motorvonat tankjaiból slaggal szívta le a gázolajat és azt az általa hozott kannákba töltötte. A megtöltött kannákat aztán az autójába pakolta és elszállította, havonta átlagosan 1-2 alkalommal.

Elmondása szerint gyakorlatilag észrevétlenül lophatta a gázolajat, hiszen a szerelő csarnok aknájából elérhette a vonat tartályából kijövő, zsugorfóliázott tömlőt, amit levágott, majd egy újat tett fel helyette.

Vg.hu, HVG, Havariapress